Hvad ville familien være, uden spisebordet at mødes om (foto traevarer.dk)

Hvad ville familien være, uden spisebordet at mødes om (foto traevarer.dk)

Morgen og aften, hverdag og weekend. Spisebordet er centrum, og det er her, familierne mødes. Hvad der er et godt spisebord til din familie varierer selvfølgelig meget, efter hvordan din familie og jeres hjem ser ud.

Størrelse, farve og materiale er forskelligt fra bord til bord. Du kan vælge et stilrent bord i metal og måske med en glasplade, eller et klassisk træbord, enten med inspiration fra antikke møbler eller med inspiration hentet i naturen.

I kan for eksempel være familien om det runde spisebord

Der er jo ingen, der har sagt, at et spisebord skal være med kanter. Det runde bord er nærmest blevet et symbol på sammenhold, efter en vis gruppe riddere satte sig om et engang for længe siden. Du kan samle familien om det runde bord til samtaler, planlægning, spisning eller mange andre ting, der er en del af en families hverdag.

Hvis familien er stor, skal bordet også være det. Én ting er, at I skal kunne sidde sammen om bordet og spise. En anden er, at der skal være plads til mange andre aktiviteter som lektielæsning eller kortspil. Ved at vælge et godt, stort bord til familien er der plads til at være aktive og kreative. Der er plads til at rode, og der er plads til at skabe orden.

Det kan være, at I har en spisestue, hvor der er plads til, at bordet er det helt centrale og altdominerende. Eller I kan have spisestue som en del af køkkenet, hvilket bliver tænkt ind i meget nyt byggeri. Det kan give nogle udfordringer i forhold til plads, hvis altså ikke rummet er meget stort. Men der findes også et spisebord, der er perfekt til den situation, og som vil passe ind i rummet.

Se et stort udvalg af spiseborde hos http://www.traevarer.dk/Spiseborde.75.aspx

Share