Bo med god samvittighed (Foto Benee-huse.dk)

Bo med god samvittighed (Foto Benee-huse.dk)

Den vestlige verden har stillet store krav til, hvor meget energi et hus må lukke ud. Det er årsagen til, at de nye energiklasser er blevet til. De nye energiklasser går fra A til G, hvor A er de mest energibesparende huse. Hvis du køber et hus i energiklasse A, har du derfor købt et lavenergihus. Men hvad er det så, der gør disse huse til lavenergihuse, og kan du få noget ud af at købe sådan et?

Lavenergihuse er vejen frem for køber

Ud over at du tænker på miljøet, når du køber et lavenergihus, så tænker du i høj grad også på dig selv. At bruge meget energi er nemlig en dyr affære i Danmark. Når du bruger meget energi, så bruger du meget varme og el. Alt sammen noget du betaler for. Når du derfor sparer på varmen, så sparer du også penge. Det er derfor en økonomisk fordel, at have et lavenergihus.

Det viser sig også at være en fordel om vinteren, fordi et lavenergihus er ekstra godt isoleret, så kulden og blæsten ikke piber ind igennem alle sprækker og vinduer. Du er derfor fri for at have en kæmpe trøje på indenfor, når det er vinter.

Her kan du se på lavenergihuse!

Share