En god altan er = øl, grill og sol (Foto Minaltan.dk)

En god altan er = øl, grill og sol (Foto Minaltan.dk)

En mild forårs- eller sommeraften bliver meget bedre, hvis man også laver sin aftensmad udenfor, og her er altanen en oplagt mulighed. Mange har en lille kuglegrill stående, så man hurtigt og nemt kan trække madlavningen ud i det fri. Men så er der lige nogle forskellige regler, du skal være opmærksom på.

Tjek de fælles regler

Når du begynder at overveje at anskaffe eller brug en grill, skal du starte med at se efter i din kontrakt og papirer for din boligforening, om der står noget om brugen af altaner. Hvis der er fastsat bestemmelser, vil de som regel findes der. Hvis det ikke umiddelbart fremgår, kan det også være en god idé at tjekke hos kommunen. De har det overordnede ansvar, hvis noget går galt, og derfor vil de helt sikkert have regler på området.

Når du indretter

Hvis din kommune siger god for det, kan du i princippet bare gå i gang. Men først skal du sikre dig, at det er muligt overhovedet at have en grill på din altan. Måske er der ikke plads nok? En tommelfingerregel er, at der skal være cirka en halv meter rundt om hele grillen og ud til væggen bag. Desuden skal den stå på et fast og ikke brændbart underlag, og hvis der er tag på din altan, må du slet ikke grille. Men det vigtigste er, at du overvejer grillmodellen alt efter, hvor meget vind din har altan er udsat for. Hvis der er meget vind, kan det være en god idé at vælge en kuglegrill.

Har du ingen altan endnu? Det kan du hurtigt få. Klik her.

Share