Når først solen kommer frem efter et langt, mørkt og koldt vinterhalvår, så søger danskerne for alvor solen og varmen. For mange, der bor i lejligheder, foregår solbadning og grillaftenerne ikke i hjemmet, men ude i parkerne, på stranden eller i baggården.

Hvad skal der være på balkonen? (Foto Minaltan.dk)

Hvad skal der være på balkonen? (Foto Minaltan.dk)

Men der er andre muligheder. Mange er begyndt at kigge efter altaner i stål, som nemt og simpelt kan monteres på ydersiden af deres lejlighed og dermed skabe flere kvadratmeter at leve på i lejligheden, og samtidig give beboerne mulighed for at nyde solen, varmen og luften direkte fra deres hjem. Det kan være svært at overskue markedet for altaner. Der er rigtig mange udbydere og rigtig mange muligheder for gode løsninger, som kan passer til netop din bolig.

 

Lav en liste over krav

Når man skal have en altan, er det nogle helt basale overvejelser, som man skal gøre sig. For eksempel skal man vælge, hvor altanen skal være. Derefter skal man så finde ud af, om den rent faktisk kan være, der hvor man gerne vil have den sat op. Er der nok plads? Er væggen stærk nok? Derefter skal man finde ud af, hvordan man bedst laver udgangen til altanen. Ofte laver man en altan ud fra et eksisterende vindue, som man så fjerner og udbygger, hvorefter man sætter en terrassedør op i stedet for. Derfor gælder det om at finde en virksomhed, der er effektiv og har god erfaring med at sætte altaner op.

 

Flere forskellige anvendelsesmuligheder med en altan af stål

Der er mange anvendelsesmuligheder med en altan i stål. Mange kan godt lide at sidde på deres altan, og derfor har de et bord og stole til at stå derude. På den måde udnytter man også sin altan som en opholdsmulighed. Andre kan godt lide at have en lille have, men har ikke mulighed for det, da de bor i en lejlighed. Derfor vælger nogle at få små altankasser sat op. Dermed kan de plante blomster eller krydderurter.

 

Se mere om altaner stål

 

Kig også på disse:

Skal der grilles på altanen?

En god altan til sommerhuset eller lejligheden

Share