gør det selv og spar penge (foto-zimmer-rohde.com)

gør det selv og spar penge (foto-zimmer-rohde.com)

I har været ved at lave helt om på indretningen i jeres hjem. Det har også haft betydning for jeres gamle gardiner, hvor både stænger og selve gardinerne har fået sig en tur. De andre ting i indretningen har I haft nemt ved, men gardiner har I ikke de store meninger om. De skal bare passe til resten. I har søgt inspiration på nettet og har fundet mange forhandlere som kan hjælpe jer. I synes dog, at det bliver lidt dyrt, at få nogle professionelle ud og måle op, men det behøver I faktisk heller ikke. I kan helt selv måle op til gardinerne.

Sådan måler I op til gardinstængerne

Det, som I først og fremmest skal måle op til, er gardinstængerne. Selve stoffet til gardiner skal nemlig bare være dobbelt så bredt som gardinstangen, så rynker det nemlig pænest. Derfor er det også vigtigt, at I måler rigtigt op til stængerne. Det er sådan, at gardinbeslaget skal placeres cirka syv centimeter over vinduesåbningen, og gardinstangen skal være cirka 10 centimeter længere end selve vinduet. Hvis I har et stort vinduesparti, så skal det gerne være 30 centimeter i stedet for. Det er fordi, at når gardinet er trukket fra, så må det ikke fylde for meget i vinduet og dermed tage alt lyset. Dernæst skal man se på vinduesbænken, hvis den går seks centimeter ud på væggen, så skal de centimeter lægges til længden på stangen. Til sidst skal man se på, om man vil have gardinet til at gå ud over karmen, så skal gardinstangen nemlig placeres cirka fire centimeter ud fra væggen end karmen.

Det er faktisk slet ikke så svært selv at tage mål, men hvis du er usikker på det, så få hellere hjælp, da det vil være irriterende at stå med de helt forkerte mål og få de helt forkerte gardinstænker.

Du kan finde hjælp til mål af dine gardinstænger her.

Share