Fischer gardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)

Fischer gardiner (Foto: Fischer-Danmark.dk)

Det er tid til at skifte dit gardin i stuen. Du har mod på at kaste dig ud i projektet og vil sy dem selv, men du ved ikke helt hvordan. Det er faktisk ikke så besværligt igen. Du skal dog være opmærksom på nogle forskellige ting, når du selv vil sy et gardin. Her får du en håndfuld gode råd.

Sådan syer du selv et gardin

Hvis det er første gang, at du kaster dig ud i sådan et projekt, så er det helt klart nemmest at vælge en simpel ophængningsmodel. Det vil sige, at du vælge den model, hvor gardinet hænger i ringe på en gardinstang og bliver trukket til siden. Disse er meget nemme at sy. Når du har valgt ophængningsmetoden, så er det tid til at vælge stof. Her er det bedste råd at vælge decideret gardinstof. Det er fremstillet sådan, at det kan tåle solen og det derved ikke falmer. Derudover skal du tænke over farve og materiale. Skal det være lyst og let? Eller er du mere til det varme og tunge, som giver et hyggeligt udtryk? En god ide er, at køb en lille smule af stoffet og så tage hjem og se det i stuen. Du skal købe så meget stof, at dit gardin kan blive dobbelt så bredt som gardinstangen, så rynker det pænest.

Nu skal du i gang med at sy. Du skal cirka sy et gardin som enten stopper ved vindueskarmen eller går ned til gulvet, så bliver det helt klart pænest. Når du måler op, så mål op flere steder, så er du sikker på, at det bliver lige inden du klipper. Når du syr, så brug samme tråd som dit stof er. Det giver det bedste resultat.

Det er faktisk slet ikke så kompliceret. Det er bare med at kaste sig ud i det. Hvis du derimod har mistet modet efter denne beskrivelse, så kan du sagtens hente hjælp ved flere forhandlere, som kun står til rådighed for at hjælpe dig.

Find inspiration til at sy et gardin her.

Share