Det er altid rart med en balkon (foto minaltan.d)

Det er altid rart med en balkon (foto minaltan.d)

Der er langt ned på fortovet, hen ad gaden, op ad vejen og ind i parken. Tænk hvis man havde et udendørs sted, der stadig var indenfor hjemmets fire vægge. Tænkt hvis man kunne træde derud og træde indenfor igen uden at skulle ud af soveværelset.

En balkon er etagen, du drømmer om. Den er udendørs. Den er simpel. Den er helt fantastisk. Balkoner findes i flere modeller. Nogle minder mere om altaner, hvor andre er hele etager, der for eksempel udbygges på dit flade villatag.

På en balkon har du et privat frirum med højt til loftet, som du aldrig kan få på nogen anden måde. Helt konkret vil det sige, at du får et rum under helt private rammer, hvor du kan være udenfor. Normalt vil man altid være i et offentligt rum med andre mennesker. Her er du alene i det fri.

Undgå strandmasserne og strøgpøblen

På en balkon kan du ligge, du kan sidde, du kan stå. Her er der plads til at slikke sol, du kan tørre dit vasketøj eller at ryge en eftermiddagssmøg. En balkon er din åbning til en fri verden, hvor du ikke ligger som med dit håndklæde fluepapir på en offentlig strand eller maser dig igennem på gågaden eller strøget.

En balkon er ligesom en altan ligesom et åbent frirum. Her kan du sætte dig og nyde luften og naturen og livet uden at blive forstyrret af mennesker, der bumler ind i din cafestol eller lignende. Omvendt er du heller ikke helt afskåret fra verden. En balkon er nemlig netop et sted i det fri, hvor du er i et med naturen med stadig er tæt på hjemme og indenfor.

En balkon er din udgang i hverdagen

 

Find mere inspiration til balkoner her:

En balkon giver udendørs liv og lys til dit hjem

Gå en romantisk sommer imøde med en balkon

Balkoner skal passe til huset

Share