En altan er uden tvivl en god idé - Men det skal gøres rigtigt (foto minaltan.dk)

En altan er uden tvivl en god idé – Men det skal gøres rigtigt (foto minaltan.dk)

En altan kan være en fantastisk forlængelse af din bolig. Den vil ikke bare øge husets værdi, den vil også altid være til stor glæde for dig. Men hvordan vælger du den rette altan eller balkon? Det kræver omtanke og kyndig vejledning af leverandører, designere og rådgivere.

Kun du ved dog, hvad du vil bruge din altan til. Skal det være en mindre altan, hvor fra du kan nyde morgenkaffen i den kølige morgenbrise, eller skal det være en større altan med plads til havebordet og gasgrillen? Her kan aftener nydes i selskab med venner og familie, mens grillpølsen og bøffen nydes.

En dekorativ balkon er også en populær mulighed for at give din dit hus lidt ekstra kant. Her er lige plads til at lufte dynen og stille en potteplante.

Altanerne skal tilpasses boligen

Når du skal bygge ny altan, er der flere ting, som du må tage højde for. Huset skal kunne bære altanen, men der skal også tages højde for vinduespartier og døre, ligesom det giver mening at tilpasse altanen til udgangsrummet. Hænger altanen i forlængelse af soveværelset, giver det for eksempel ikke mening med en stor fællesaltan til aftensmad.

Husets form og type har desuden betydning for din altan. Altanerne kan købes runde, kantede, trekantede og firkantede, og altanen bør altid matche huset. Nogle typer vil passe bedre end andre.

Fordi altanen aldrig må være dominerende i forhold til huset, kan det være en god ide at investere i stål. Stålstænger med ti centimeters mellemrum giver en god udsigt og frit rum, ligesom stålet er et yderst holdbart materiale.

Læs mere om altaner her: https://www.minaltan.dk/

Share